Üç Güzeller Projesinin İhalesi Yapıldı Sözleşmesi İmzalandı

Okuduğunuz haber
ALMAN VATANDAŞI ÜRGÜP’TE MÜSLÜMAN OLDU

Esat Kabaklı 15 Temmuz’da Ürgüp’te Konser Verecek

Anasayfa   /    Güncel    /    Alman Vatandaşı Ürgüp’te Müslüman Oldu

Alman Vatandaşı Ürgüp’te Müslüman Oldu

Araştırmaları sonucu İslamiyetin akla daha uygun ve mantıklı bir din olduğuna kanaat getiren , Ürgüp İlçe Müftülüğünde düzenlenen İhtida merasimi ile kelime-i şehadet getirip Müslüman oldu.

GÜNCEL      08 Temmuz 2021 - 15:48     54188     0

Alman Vatandaşı Ürgüp’te Müslüman Oldu

Kendi arzusu ile Müslüman olmaya karar veren 39 yaşındaki Hristiyan, Alman vatandaşı İnşaat Yüksek Mühendisi M. B. için, Ürgüp İlçe Müftülüğünde ihtida merasimi düzenlendi.

Din Hizmetleri Uzmanı Abdurrahim SAYAR’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde, İslamiyet hakkında özet bilgiler veren İlçe Müftüsü İsmail KARADAVUT, İslam’ın temelinin Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak olduğunu, peygamberler arasında farklılığın olmadığını ve imanın merkezinin kalp olduğunu belirtti.

İmanın esaslarını ve İslam’ın şartlarını kısaca anlatıp, Bakara Suresinin 285-286. ayetlerini ve İhlas Suresindeki mesajlara vurgu yapan Karadavut, Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu, Kur’an-ı Kerim’in son ilahi kitap, İslamın ise son ve evrensel bir din olduğunu söyledi.

Kelime-i şehadet getirip Allah’tan başka ilah olmadığına ve Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu ve peygamberi olduğuna iman ettiğini söyleyerek İslam ile şereflendi.

İlçe Müftüsü Karadavut, bu ihtidaya vesile olanları tebrik ederek, İyi bir müslüman olmak için başta namaz olmak üzere dini vecibelerin yerine getirilmesi konusunda gayretli olunmasını tavsiye etti.

Merasim sonunda ihtida belgesini takdim ederek, Diyanet İşleri Başkanlığımızın Almanca yayınlarından Kur'an-ı Kerim ve İslamiyet’i anlatan çeşitli kitaplar hediye etti.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

SON DAKİKA HABERLERİ